TEL.: 0724.184.508
ACASA PROMOTII CUM COMAND ? CUM MASOR ! DESPRE NOI TERMENI SI CONDITII CONTACT
 

Cum Masor !

 

Primul pas in realizarea unui aranjament de fereastra reusit este stabilirea corecta a necesarului de material, fie ca e vorba de perdea sau de draperie.


Recomandarea OTTO House este:

 

  1. sa faci masuratorile cu un metru de tamplarie (acel instrument de masurat rigid, care se îndoaie în bucati egale) sau o ruleta metalica suficient de rigida sa nu flambeze si astfel sa nu obtii dimensiuni gresite,
  2. sa notezi toate rezultatele si cotele
  3. sa masori totul de doua ori pentru siguranta!

Ai nevoie de urmatoarele cote:

 

  1. lungimea sinei sau galeriei - in cazul sinei e simplu: masori distanta dintre cele doua capete; iar in cazul galeriei vei masura distanta dintre capetele decorative ale acesteia
  2. inaltimea sau caderea perdelei / draperiei - aceasta difera in functie de preferintele tale: iti place ca perdeaua / draperia sa atarne pana la glaful ferestrei, pana la calorifer, pana la podea, sau chiar sa stea pe podea?! Decizia iti apartine si masuratorile le faci in functie de asta! Se recomanda insa ca draperia sa aibe intotdeauna o inaltime cu 1-2 cm mai mare decat perdeaua!

Atentie la sinele si galeriile duble: masoara foarte atent inaltimea necesara de la fiecare bara, deoarece la anumite modele de galerii exist diferene de înaltime între bara din fata (bara de draperie) si bara sau sina din spate (pentru perdea).

De asemenea, atentie in cazul folosirii inelelor: masoara inaltimea necesara a materialului de la inelul agatat pe galerie, nu de la bara!

 


Pont OTTO House: masoara inaltimea in cel putin trei puncte diferite al ferestrei – ea poate sa fie diferita (mai ales la blocurile mai vechi) si tine cont apoi de cea mai mica dimensiune.

 


Sa trecem la partea cea mai interesanta:

  1. alegerea materialului,
  2. culorii si
  3. modelului preferat.

Din nou, decizia iti apartine – Otto House Store iti ofera mai mult de 400 de posibilitati! Alege ceea ce iti place !

 

Dupa ce ti-ai ales perdeaua si / sau draperia, verifica-i inaltimea, (inaltimea sau caderea).

Latimea perdelei / draperiei alese va reprezenta de fapt inaltimea maxima pentru care ea se poate folosi.

Majoritatea perdelelor si draperiilor Otto House au inaltimea cuprinsa intre 280 – 305 cm, ceea ce inseamna ca ele pot fi folosite pentru camere cu inaltime maxima cuprinsa intre 280 – 305 cm (in cazul in care doresti ca ele sa atarne de pe o sina montata pe tavan si sa ajunga pana la podea). Si asta – avand in vedere ca majoritatea blocurilor au camere de 240 cm inaltime (cele noi pot avea si 260 cm), iar camerele din case au de obicei inaltime cuprinsa intre 260 - 280 cm – este mai mult decat suficient!

 

Calculul efectiv al necesarului de material pentru o perdea sau draperie!

 

PERDEAUA se confectioneaza de obicei dintr-o singura bucata, iar lungimea totala a perdelei (cati METRII LINIARI trebuie sa comanzi) se recomanda sa fie:

 

  • de 2 ori lungimea sinei sau galeriei in cazul perdelelor cu imprimeu
  • de 2.5 ori lungimea sinei sau galeriei in cazul perdelelor uni (fara imprimeu).

 

Aceste multiple sunt necesare deoarece pe partea superioara va trebui cusut o rejansa (banda de incretire) care iti va increti perdeaua!

DRAPERIA se confectioneaza de obicei din doua bucati, iar lungimea totala a draperiei (cati METRII LINIARI trebuie sa comanzi) se recomanda sa fie de minim 1.5 sau chiar 2 ori lungimea sinei sau galeriei, in functie de cat de bogata doresti sa fie.

E important de stiut si faptul ca toate perdelele oferite de Otto House Store (ele fiind foarte fine si usoare) sunt prevazute cu un fir de plumb, care la montaj trebuie sa fie pe partea inferioara a perdelei, asigurandu-i astfel o cadere placuta. Draperiile au o greutate mult mai mare decat perdelele, si astfel ele nu au nevoie de fir de plumb pentru a avea o cadere frumoasa, aceasta le va fi asigurata de catre greutatea materialului.


Alte informatii utile:


In cazul in care inca nu ai inca sina sau galeria, atentie la lungimea acesteia: se recomanda ca sina sau galeria sa fie cu cate 15 cm mai mare pe ambele laturi decat latimea ferestrei!


Succes...